به گزارش سلام لردگان به نقل از مشرق سرويس تحقيقاتي کنگره آمريکا به تازگي گزارشي با عنوان: "برنامه پرتاب فضايي و موشکهاي بالستيک ايران" منتشر کرده است. در اين گزارش، ارزيابي پيشين جامعه اطلاعاتي ايالات متحده از برنامه موشکهاي بالستيک ايران مورد ترديد قرار گرفته است.
گزارش سرويس تحقيقاتي کنگره آمريکا به اين نکته اشاره ميکند که فناوري موشکي ايران، همزمان با اعمال تحريمها بر آن، ارتقاء يافته است. در همين رابطه، استيون اِي. هيلدرث، نويسنده گزارش و کارشناس دفاع موشکي مينويسد: شايد نکته تلخ رژيم سخت و شديد منع تکثير اين است که ايران تا حد زيادي خودکفا شده است. وي در جاي ديگري نيز ميگويد: به نظر نميرسد که برتري نظامي متعارف ايالات متحده، يا تحريمهاي بينالمللي، يا تحريمهاي وضع شده از سوي آمريکا و يا استقرار توانمنديهاي دفاعي اين کشور در برابر موشکهاي بالستيک توانسته باشد دشمن مصممي چون ايران را ترسانده و [يا آن را از ادامه مسير خود] منصرف کند.

گزارش فوق خاطرنشان ميسازد: در صورت عدم تغيير رژيم در ايران، تغيير رفتار اين کشور نامحتمل به نظر ميرسد؛ از اينرو [در حالي که] ايالات متحده از گزينههاي معدودي براي مواجهه با ايران برخوردار است، اين کشور همچنان ميبايست به مسير آشکار و فعلي خود ادامه دهد:
با اين وجود، کنگره آمريکا در حال حاضر به احتمال زياد همچنان نقش ايران در منطقه و برنامه موشکي اين کشور را از نزديک دنبال خواهد کرد. در کنار تلاش براي اعمال تحريمهاي شديد و فزاينده [عليه ايران]، توانايي بيشتر کنگره در تحت تاثير قرار دادن تعهد ايران در دنبال کردن برنامه موشکهاي بالستيک و پرتاب فضايي خود مشخص نيست.
گزارش هفتم دسامبر سرويس تحقيقاتي کنگره آمريکا ( که از سوي کنث کاتزمن انجام شده ) نيز نشان ميدهد: تحريمهاي وضع شده از سوي ايالات متحده و سازمان ملل تاکنون به هدف راهبردي و اصلي خود – يعني وادار ساختن ايران به محدود ساختنِ قابل اثبات برنامه هستهاي خود به اهداف صرفا صلحآميز – دست نيافته است.

هيلدرث ميافزايد: از نظر دولت آمريکا، ايران داراي بيشترين تعداد موشکهاي بالستيک در خاورميانه است؛ ولي اکثر اين موشکها و راکتهاي توپخانه سنگين اين کشور کوتاهبرد – با بردي کمتر از 500 کيلومتر – محسوب ميشود. با چنين موشکهايي نميتوان پايگاههاي ايالات متحده و کشورهاي همپيمان آن در منطقه را مورد هدف قرار داد؛ مگر آن که اين موشکها از پايگاههاي خود به نقاط دوردستي منتقل شده و از مواضع حساس و آسيبپذيري (در کنار خطوط ساحلي ايران در خليج فارس) پرتاب شود.
در آنچه که بيشتر شبيه پاسخ مستقيم به اين گزارش به نظر ميرسد، نشريه تايمز اسراييل نوشت: فرمانده نيروي هوايي ايران روز سهشنبه اعلام کرد که رژيم صهيونيستي دوربردترين هدف ايران است.
سرتيپ اميرعلي حاجيزاده خاطرنشان کرده است: عليرغم دستيابي به فناوري ساخت موشکهايي با برد بيش از دو هزار کيلومتر، نيازي به توليد آن احساس نميکنيم.
ولي بنا به اين گزارش، ايران توانايي خود براي ارائه اطلاعات گمراه کننده و اظهارات خلاف واقع در ارتباط با برنامه موشکهاي بالستيک خود را به اثبات رسانده است. چنين موضوعي، ادعاهاي ايران پيرامون برنامه موشکي خود را با ترديدهاي جدي مواجه ميکند.
براي مطالعه کامل اين گزارش به زبان اصلي اينجا کليک کنيد.